Natuke vihma, rohkem päikest ja hästi palju käsitööd

Tänane hommikutaevas midagi eriti head ei tõotanud. Koos otsustasime, et paneme töötoa seekord rahvamajja üles. Täna oli meil üks juhendaja, kes õpetas erineva mustriga kette ja sisselöödud mustriga käevõrusid tegema. Saed millega ketirõngaid valmiskeritud spiraali küljest lahti saagida ja näpitsad, millega lülisid kokku painutada, on küll tänapäevased, aga ketid ise tulevad ausad. Kõik asusid õhinal töö kallale, kuid üsna pea selgus, et ketitegemine pole just kõige lihtsamate tööde killast. Selleks on vaja kannatust ja järjekindlust, mida mõnel jätkus rohkem, mõnel aga paraku vähem. Osad otsustasid vahelduseks veidi lihtsama töö - punsitud käevõru tegemise - ette võtta, aga lõpuks pöörduti siiski ka ketitegemise juurde tagasi.

Üsna pea selgus, et paksu valget vett meile täna siiski taevast alla ei saadeta ning peale lõunasööki kolisime oma töötoaga jälle muinasmaja juurde. Ilmselgelt on väljas, värske õhu käes ja imeilusas looduses töötegemine oluliselt mõnusam. Ja eile sai ju lastele lubatud ka veidi tõetruumat muinaskogemust suitsutares. Tuli tehti ahju ja kõigil oli võimalik järele proovida, kuidas suitsuse toas hakkama saada. Üsna kiirelt sai Elole ja Andrale selgeks, et allpool on elu palju kergem, sest seal ei meelita kibe suits silmist vett välja.

Päris ilma vihmata meie päev siiski ei möödunud, aga see pisiprobleem leidis lihtsa lahenduse - kui vihma tibutama hakkas, siis tõmmati kile pea kohale ja toimetati selle all rahulikult edasi. Vihmahood olid lühikesed ja meie tööd need ei seganud.

Nagu eile, jätkati ka täna peale õhtusööki poolelijäänud tööde tegemist. Imeväike paus tehti selleks, et imeilusat vikerkaart vaatama minna. Homme tuleb käsitöötegemisele väike vahe, sest läheme koos järgmise vahetusega Kagu-Eesti muistiseid külastama. Palume kõiki, kes meie tegemisi-toimetamisi jälgivad - PALUN HOIDKE PÖIALT, ET HOMME VIHMA EI SAJAKS ja meie väljasõitu ära ei rikuks ;)

Eelmine
Muinasmaja võõrustab käsitööhuvilisi noori
Järgmine
Käsitööhuvi ei rauge, mõned osalejatest ootavad juba järgmist seminari