Muinasmaja tänuõhtu 29. juulil

2010. aasta suvel Rõuge linnamäe naabruses alustatud eksperimentaalarheoloogiline projekt liigub tasapisi lõpusirgel. Töö ei ole paraku olnud kergete killast. Maja ehitamises on kokku osalenud umbes poolsada vabatahtlikku. Mõnel neist on olnud võimalus sellesse projekti panustada vaid päeva-paari jagu oma kallist aega, mõnel üksikul koguni paar-kolm nädalat. Projekti õnnestumisele on kaasa aidatud muulgi moel, nii hea nõu kui praktiliste vahenditega. Iga muinasmajja panustatud tund ja tegu on väga kõrge väärtusega. Seepärast otsustati korraldada muinasmaja valmimist tähistav üritus, et avaldada tänu kõigile neile, kes ühel või teisel viisil maja valmimisele kaasa on aidanud.

 

Muinasmaja tänuõhtu toimub Rõuge Ööbikuoru laululaval 29. juulil 2011. Õhtu algab kell 19.00 ringkäiguga muinasmaja juurde, kus tutvustatakse projekti ja selle tagamaid ning antakse ülevaade kahe suve jooksul tehtud tööst. Põgusalt räägitakse ka muinasajast ning tollasest ühiskonnast ja elamistingimustest. Tänuõhtu jätkub kell 20.00 MTÜ Kanepi Lauluselts näiteringi võrukeelse suvelavastusega „Varetepalu”. Õhtu viimases osas saavad kõik kohaletulnud simmanil jalga keerutada rahvapilliansambli Sirgutii muusika saatel. Oodata on ka üllatusesinejat.

 

Üritusele on palutud kõik, kes muinasmaja ehitamises osalenud. Samuti on väga oodatud ka kõik muinasmaja ja -aja huvilised ning külalised lähemalt ja kaugemalt.

 

Ürituse pääse on 2 eurot, maja ehitust toetanutele on sissepääs tasuta. Võimalusel palume üritusele tulla teemakohaselt rahvuslikus stiilis riietuses.

 

Kohtumiseni Rõuges!

Eelmine
Muinasmaja katuse ootel
Järgmine
16. juulil algas muinasmaja katuse montaaž