Muinasehituse suvekool 2018

Muinasehituse õppetöö käigus jätkatakse poolelioleva rõhtpalkhoone ehitamist, rõhuasetusega hoone ülemistele palgikordadele ning katusekonstruktsioonidele. Lisaks kooritakse palke, tehakse hoonele ukseava ning ehitatakse uksed juba olemasolevatele hoonetele, milleks on sepikoda ja ait.


Ehitamisel kasutatakse ainult käsitööriistu nagu kirves, liimester, vändaga puur, nuga ja peitel. Peamisteks tegevusteks saavad olema koerakaelatappide ja varade mõõtmine ja tahumine ning kisklaua kiskumine ja tahumine. Kindlasti toimub ka üks rauasulatuseksperiment, kuna meil on uus rauamaak, mida soovime Rõuges katsetada.

Kõrvaltegevustena teeme lõkke peal süüa, harjutame odaviset, sepistame ja teeme tinavalu.

 

Ajakava

09.07.2018 saabumine Rõugesse, tutvumine muinastalu ja linnamäega ja ettevalmistused ehituseks

10.07.2018 kuni 20.07.2018  rõhtpalkhoone ehitamine

21.07.2018 Rõuge muinaspäev. Tegemist on avaliku üritusega, mis on suunatud arheoloogia populariseerimiseks

22.07.2018 muinastalu konserveerimine ja lahkumine

 

registreerumine

Kogume osalejatelt 10 eurot päeva kohta toidu ja majutuskulude katteks. Kui soovite tulla oma majutuse ning toidukotiga, siis on osalemine tasuta. Majutus osaleja soovil kas Rõuge Rahvamaja põrandal või Muinastalus, seega on tarvis kaasa võtta isiklikud magamistarbed. Rahvamajas on ka WC ja dušš.

Registreerumiseks saatke e-kiri aadressile: ragnar.saage@ut.ee täpsustades, millistel kuupäevadel soovib osaleja kursusest osa võtta.

Tartu Ülikooli tudengitel on võimalus saada seal toimetamise eest ka 3 EAP-d juhul kui registreerute ainele HVAJ.01.004 Muinastehnoloogiate praktika. Lisavõimalusena on Tartu Ülikooliga mitte seotud inimestel võimalus saada endale ka Tartu Ülikooli tunnistus kursusel osalemise kohta (3 EAP väärtuses kui osaletud on vähemalt 5 päeval suvekoolist). Selleks on aga vaja end registreerida läbi täiendusõppeprogrammi HVAJ.TK.005 ning see maksab 50 eurot. See on aga vabatahtlik.
Eelmine
Pakume õpilastele kooli õppekavaga seotud hariduslikke teemapäevi
Järgmine
Õpilaste projektipäevad Rõuges