Kolmas nädal muinasmaja ehitusel on käima läinud.

Rõugesse on tagasi jõudnud mitu meest, kes ka esimesel nädalal ehitamas olid. Lisaks jäi paika üks eelmise nädala meeskonnast. Seega on nüüd ehitusel väljaõppinud kaader. Homme seatakse sammud langile, et oma käega sarikapuude juured läbi raiuda. Muinasmaja uudistama tulnud inimeste hulgas on nii neid, kes lihtsalt vaatama tulnud, et saada veidi aimu muinasaja tegemistest. Jätkuvalt on ka neid, kes meiega koos mõtlevad ja aitavad meil niimoodi jõuda parimate lahendusteni.

Pühapäeval tegime töötegemisele väikese vahe sisse, ihu ja vaim vajasid puhkust. Esmaspäevast alustasime taas. Ehituse käigus üritatakse pidevalt mõelda sellele, kuidas ehitada nii, et lõpptulemus oleks parim, mida olemasolevate vahenditega on võimalik saavutada. Puhanud peaga jõuti nii mõnegi probleemi osas kiirele otsusele, kuidas oleks õigem ja parem. Eile sai neist otsustest üks juba realiseeritud - üheksanda ja kümnenda palgikorra vahele pandi risti üle maja talad, mis hoone konstruktsiooni tugevamaks ja seinad katuse survele vastupidavamaks peaksid muutma.

Kuna uksepostide ettevalmistamine võttis aega rohkem, kui palkide varamine ja koerakaelte raiumine, siis paar viimast palgikorda tehti valmis, aga korralikult üles veel ei laotud. St sammalt palkide vahele ei pandud, sest selleks, et ukseposte paika panna, pidime need viimased palgid maha võtma. Nüüd on vaja veel uks valmis teha ja ette panna.

Eile õhtul külastas meid perekond Karulast. Kuna me otsime pidevalt uusi lahendusi, on kõik head soovitused teretulnud. Pereisa Kalev, kellel on ohtralt kogemusi puitmajade ehitamisel, oli kohe valmis neid meiega jagama. Lisaks sellele, et ta meiega koos arutas, kuidas üht või teist asja paremini teha, võttis ta endale ka kodutööd.

Täna hommikul käisime langil, kust saame oma katusematerjali. Meil paluti üle vaadata, kas sarikapuud, mis meie jaoks olid välja valitud, sobivad. Muinasmaja sarikad peavad olema nö konksuga, millele hakkavad toetuma katuse servalauad. Selleks on vaja puud metsast kätte saada koos juurega. Seega läheb kaks meest homme metsa, et puude juured paraja pikkuse kohalt läbi raiuda. Edasine sarikapuude puhastamine liigsetest juurtest toimub aga juba maja juures.

Eelmine
Galerii picasas
Järgmine
Katuseehitus ja Korduma Kippuvad Küsmused